IZSEK MATERIALA

Za izsekavanje in sekanje do podlage se uporabljajo klasična orodja, pri katerih je višina noža prilagojena temu ali je material potrebno popolnoma presekati ali zarezati samo do podlage.

Pri sekanju do podlage je končni izdelek lahko navit na rolo ali pa razrezan v poljubne formate. Takšni izdelki so primerni tako za strojno kot ročno aplikacijo. Za lažjo uporabo in nanašanje se na izdelkih velikokrat izdelajo ”finger-lift” zavihki. S pomočjo teh zavihkov izdelek lažje odstranimo z nosilnega papirja in prestavimo na želeno površino. Z več različnimi stroji obdelujemo praktično vse vrste penastih materialov, lepilnih trakov ter trdih, poltrdih in mehkih materialov. Lahko uporabljamo ploskovne preše, kjer se orodje za izsekavanje premika vertikalno in valjčno prešo, kjer je orodje v obliki valja in se vrti.

Glede na lastnosti materiala in dimenzije izdelka izberemo tudi primerno tehniko in primeren stroj. Nekatere izmed teh strojev smo tudi sami zasnovali in izdelali, kar nam daje fleksibilnost, s katero se popolnoma prilagajamo željam naročnikov. Poleg tega imamo že več kot 15 let izkušenj, s čimer postajamo vodilni strokovnjaki na tem področju.

Izsek do podlage

Izsekavanje iz role na rolo deluje po principu sekanja do podlage – kiss cutting.

Za izsek uporabljamo ploskovno prešo (orodje je v obliki ploskve) in cilindrično prešo (orodje je v obliki valja). Končni izdelek je lahko navit na rolo ali pa ga razsekamo na želeno dimenzijo. Izsekane oblike so primerne za strojno in ročno aplikacijo.

 
Dimenzije orodja 120 x 160 mm 350 x 500 mm 300 x 300 mm Širina: 230 mm
Maksimalna debelina materiala    8 mm 10 mm   8 mm

1 mm

Materiali

Vsi materiali

Vsi materiali

Vsi materiali

Vsi materiali

 

Valjčna preša

Valjčna preša deluje po principu sekanja skozi vse sloje materiala – die cutting.

Material v ploščah se zapelje skozi valjčno prešo in se razreže na podlagi oblike nožev.

Tak način izseka je primeren predvsem za vakuumirane in plastične izdelke, ter tudi za vse lepilne trakove in penaste materiale, ki so v ploščah.

 
Dimenzije orodja
Širina: do 800 mm
Debelina materiala
Max: 30 mm
Maksimalna teža role
MAKSIMALNA TEŽA ROLE100 kg
Materiali Vsi materiali

MOŽNOSTI RAZREZA IN IZSEKA

PIŠITE NAM

PLADENT d.o.o.

Pod hrasti 18
PC Žeje pri Komendi
1218 Komenda
Slovenija
Tel: +386 1 834 56 96
Matična št.: 5540917
ID za DDV: SI51492342
št. reg. vložka 1/141229/00 sodišče v Ljubljani
transakcijski račun: SI56 0400 1004 9707 639 (Nova KBM d.d.)

 

Refresh