Sodelovanje s študentko oblikovanja

Naši izdelki se običajno uporabljajo v avtomobilski industriji, industriji bele tehnike, gradbeništvu, pakiranju itd… Z malo domišljije in znanja ter volje, pa so lahko uporabljeni tudi drugje.  Študentka 2. letnika Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil, Naja Stanič, je za zaključno modno revijo uporabila eterpen – mehko poliuretansko peno.

Po vzoru sodelovanj v sodobni modi so študentje oblikovanja Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani v letošnjih zaključnih projektih oblikovali interdisciplinarne kolekcije. V njih so povezovali različna področja, odpirali nove teme, sodelovali – medgeneracijsko, z lokalnimi skupnostmi, različnimi proizvajalci in rokodelci, institucijami in društvi, s študenti drugih fakultet, prijatelji, sorodniki, umetniki, sami med seboj … 

Naja se je za sodelovanje obrnila na nas in njena kreacija iz naše PUR pene, bo 23.5.2019 predstavljena na modni reviji na MAO Slovenija (Muzej za arhitekturo in oblikovanje Slovenija).

Modna revija je del praznovanja ob 100. obletnici ustanovitve Univerze v Ljubljani. 

Vas zanima več o materialu, ki smo ga uporabili?