si.jpg en.jpg

Laserski razrez materiala

  • slide

Laserski razrez je tehnika pri kateri se za razrez materiala (pene, lepila,...) uporablja laserski žarek, ki reže material na podlagi predložene risbe izdelka. Podobno kot pri konvencionalnih tehnikah lahko tudi pri laserskem razrezu material prerežemo v celoti ali pa režemo samo do podlage.

Laserski razrez je primeren predvsem za majhne serije in vzorčenja, saj za izdelavo izdelka ne potrebujemo orodja, poleg tega pa je v primerjavi s konvencionalnimi metodami razreza in izseka tudi počasnejša. S takšnim postopkom razreza izrezujemo kompleksne oblike in enostavno spreminjamo ter popravljamo obliko izdelka.

Imamo dva laserska rezalnika – veliko-formatni laserski rezalnik in pretočni laser. Prvi omogoča razrez materiala v ploščah in je primeren za izdelke večjega formata, medtem ko pretočni laser omogoča previjanje in laminiranje materialov pred laserskim razrezom ter izsekavanje na formate po laserskem razrezu. Omejitve laserskega razreza so predvsem v debelini in vrsti materiala – trši kot je material, manjša je dopustna debelina. Poleg tega vsi materiali niso primerni za razrez z laserjem – to so gorljivi materiali, materiali, ki pri razrezu z laserskim žarkom spuščajo nevarne emisije in podobno.

Pošljite povpraševanje

Laser-plotter_web.jpgLaser - roll to roll_web.jpg

 

 

 

 

  Veliko-formatni laser Pretočni laser
   Dimenzije razreza    800 x 600 mm    250 x 250 mm
   Debelina materiala*    < 30 mm    < 1 mm
   Materiali
   Mehki in poltrdi materiali, filc, plastika,
   lepilni trakovi
   Lepilni trakovi, papir, folija, nalepke
 
* Debelina materiala je odvisna od vrste in lastnosti materialov.
 

 

Pošljite povpraševanje
An unexpected error occurred.

Declaration of Concrete\Package\VividThumbGallery\Block\VividThumbGallery\Controller::registerViewAssets() should be compatible with Concrete\Core\Block\BlockController::registerViewAssets($outputContent = '')

< Back to Home