si.jpg en.jpg

01.02.2017: Beseda direktorja ob 25 letnici

Imel sem srečo, željo, voljo, nekaj idej - in je šlo.

In še vedno gre.

Srečo sem imel, da sem odraščal v podjetniški družini. Želel sem hoditi po lastni poti. Imam voljo, da premagam marsikatero prepreko. Iz ideje sem znal izpeljati posel. In še enkrat - imam srečo, da mi družina stoji ob strani.

Pladent je pravo družinsko podjetje - ustanovila sta ga moja starša (kot obrtno delavnico), nadaljeval sem jaz, prihaja že tretja generacija.

Dober občutek. Naša 50-letna pot je verjetno podobna mnogim drugim podobnim podjetjem - ideja, začetek, vzponi, padci, veselje, razočaranja, stres, navdušenje nad uspelimi projekti. Moj delež pri razvoju podjetja se je začel, ko sem se odločil za prvi veliki samostojni korak in preselil proizvodnjo iz kletnih prostorov domače hiše v najeto 300 m2 veliko delavnico v bližini. Zame je bil to neverjeten občutek, bil sem navdušen - in bilo me je strah. Kmalu se je pokazalo, da je bil strah odveč. Uspel sem pridobiti nekaj solidnih naročil in s pomočjo izvrstnih sodelavcev nam je uspelo.

Naš prvi stik z lepilnimi trakovi je bil ob razvijanju samolepilnega blistra, to je blister posodice z nanesenim lepilnim trakom na robovih. Ob tej priložnosti sem začel sodelovati s podjetjem Tesa, ki je bilo v tistem času edino, ki je lahko zagotovilo ustrezen lepilni trak. Ta del programa je takrat vodil, danes žal pokojni, Dušan Mihalič, ki mi je nakazal nadaljnjo pot. Iskreno sem mu hvaležen. Kot se je pokazalo kasneje, je bila odločitev o novi razvojni poti pravilna.

Sledili smo povpraševanju, pridobivali naročila, začeli nabavljati in izdelovati stroje za razrez in izsekavanje ter se kadrovsko krepiti. Zame osebno je bil eden težjih trenutkov takrat, ko sem ugotovil, da sem ne zmorem več voditi celega podjetja. S težkim srcem sem začel iskati direktorja komerciale in imel sem srečo, da sem se povezal s sposobnim in zaupanja vrednim sodelavcem. Podjetje je počasi preraslo najete prostore in odločili smo se za nakup lastnih prostorov v Vodicah.

Povpraševanje po naših izdelkih vztrajno raste, kupci imajo vse večje zahteve, povečujemo in posodabljamo strojni park, obseg dela se povečuje in zopet smo tam, kjer smo bili pred 10 leti – ni več prostora. Pred nami so novi izzivi ter finančno težko in tvegano obdobje – gradnja novih sodobnih poslovnih prostorov v PC Komenda. Verjamem, da nam bo uspelo, skupaj s tretjo generacijo.

Danes sta kvaliteta izdelkov in stabilnost procesov postala tako samoumevna, da ju sploh ne omenjamo več. Pomemben, lahko rečem da najpomembnejši, del podjetja pa so sodelavci. Brez pravih ljudi in njihove pripadnosti podjetju ni uspeha.

Imamo izvrstno ekipo, ki je z nami več let in prav vsak predstavlja pomemben člen v naši verigi sodelovanja in uspeha. Nihče ne hodi v službo samo na »šiht« ali vidi delo zgolj kot osemurni delovnik. Velikokrat me presenetijo z novimi idejami o izboljšavah procesov , optimiziranju stroškov ali novimi rešitvami. Hvala vsem!

Ostali bomo vodilno podjetje v Sloveniji ter postali še bolj pomemben obdelovalec (converter) in dobavitelj lepilnih trakov za tujino. V naslednjih letih pa si želimo ustanoviti izobraževalni center za uporabo lepilnih trakov.

Rado Zalaznik, direktorSkupinska slika 2016.jpg

Partnerji

3M.png

TESA.png

Certifikati

ISO 9001:2008

SiQ ISO.jpg  IqNet.jpg

Kontakt

Pladent d.o.o.
Lokarje 19
1217 Vodice
Slovenija
 
e-mail: info@pladent.si
tel: +386 1 834 56 93
fax: +386 1 834 56 95
 
delovni čas: 7.00 - 15.00